Over mijzelf

Michelle Murray, groene kapper, Den Haag Ik ben Michelle Murray, al ongeveer 30 jaar kapper, en dat betekent dat ik laat begonnen ben.
Ik kom uit een kappersfamilie, mijn moeder en tante waren ook kapper. Mijn tante had in de jaren 60 een kapsalon op de Valkenboslaan genaamd 'Salon de Luxe' waar ik als klein kleutertje regelmatig te vinden was omdat mijn moeder daar ook werkte.

Zoals het een puber betaamt heb ik me hiertegen afgezet, maar na allerlei baantjes en opleidingen gevolgd te hebben kwam ik uiteindelijk zo op m'n 27ste toch in het kappersvak terecht. Een schot in de roos, ik heb me er helemaal in gevonden.

Salon de Luxe Valkenboslaan Salon de Luxe Valkenboslaan

'Salon de Luxe' op de Valkenboslaan


Opleiding

Mijn opleiding heb ik genoten op de Kappersakademie te Rotterdam. Na het examen bleek het, om mijn leeftijd, toch wel lastig om een baan te vinden. Die baan en kans kreeg ik bij Bart Rond in Den Haag. Eerst leerde ik bij Bart het schoolse knippen af. Na aan vele leuke workshops en aan menig wedstrijd te hebben meegedaan werd het gevoel dat de chemische aspecten van het vak geen toegevoegde waarde hebben steeds sterker. Met chemische middelen kan je wel je creativiteit uitleven, maar het haar wordt er alleen maar slechter van.

Haarzuiver

Zo'n 19 jaar geleden kwam Haarzuiver op m'n pad, dit was het!!
Milieuvriendelijke haarverzorging, goed knipadvies en de uitdaging zat en zit in de kleuring. 100% plantenkleuringen met ontzettend veel mogelijkheden en tegelijkertijd met de beperking dat het haar niet lichter gekleurd kan worden, dus niet van donker naar blond. Het was wel wennen, maar het was geweldig!!
Ik heb mij hier helemaal in verdiept en werken met biologische en natuurlijke producten is echt van toegevoegde waarde voor huid en haar.

Conclusie: het haar wordt er kwalitatief beter en gezonder van.


Nu is het tijd om voor mezelf verder te gaan en zo is Murray's Fair Hair geboren.

Eerlijk en oprecht.

Michelle Murray, kapster, jong, borstel
Verzorging van de haren zat er al jong in.